Tuesday, 7 March 2017

PRUDENTIAL Claim - Claim pampasan kematianCLAIM PAMPASAN KEMATIAN AKIBAT KEMALANGAN


Pada bulan Jun 2016, klien saya iaitu arwah Zainul Abidin Bin Badul Rasit telah mengalami kemalangan semasa menuju ke tempat kerja. Di atas qada' dan qadar tentuan Ilahi, klien saya telah dijemput ke rahmatullah oleh Allah SWT pada hari kejadian tersebut.

Setelah seminggu saya telah menemui waris yang dihibahkan pampasan tersebut iaitu isteri beliau Nik Nor Ain iaitu klien saya juga untuk urusan claim pampasan. Alhamdulillah, dalam tempoh 2 bulan lebih, claim tersebut telah diluluskan oleh pihak Prudential BSN Takaful. 

Proses untuk tuntut pampasan kematian dan kemalangan, klien saya hanya perlu bagi salinan laporan polis, salinan sijil kematian (perlu di cop certified true copy di mana-mana cawangan pejabat Prudential BSN Takaful) dan juga laporan post-mortem. Laporan post-mortem diminta sekiranya ada melakukan proses tersebut di hospital.

Ringkasan claim kematian dan kemalangan


Cek claim kematian dan kemalangan


Alhamdulillah, secara tidak langsung saya dapat membantu klien saya untuk laksanakan hibah terhadap orang yang beliau sayang.


Hati senang, badan sihat, kewangan terjaga

ANDA BAGAIMANA?


**** Untuk mengetahui quotation secara percuma boleh isi maklumat di link ni>> QUOTATION FORMTelefon atau Whatsapp saya untuk mendapat penerangan dan quotation secara percuma


Mohamad Shamir Bin Mansor

1 comment:

  1. . Sy ada ambil.medical card AiA.. Tapi bkn takaful sbb agen sy cina dan dia tak buat takaful.. Dah 1 tahun polisi sy.. Ingat nak quit dan tukar yg takaful.. Sy tak pernah guna pon medikal card tu.. Boleh dt balik ke duit yg sy bayar...

    ReplyDelete